Vroege Vogels

Eskimo's dagen EU voor rechter om zeehonden

  •    •  
14-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_24.jpg
Eskimo's uit Canada en Groenland stappen naar het Europese Hof van Justitie in Luxemburg om het EU-invoerverbod voor zeehondenproducten ongedaan te maken.
Dit hebben Canadese media woensdag gemeld. De Inuit beschuldigen de EU van culturele discriminatie. Brussel wil de oorspronkelijke inwoners van het noordpoolgebied hun tradities verbieden, terwijl in Europa het massaal houden van dieren in de bio-industrie gewoon wordt toestaan.
,,Inuit jagen al generaties op zeehonden'', aldus een klagende eskimo-organisatie, en het gaat niet om een bedreigde diersoort. Volgens Inuit Tapiriit Kanatami zijn de traditionele jachtmethodes van de eskimo's niet minder humaan dan die in Europa. Volgens de organisatie wil de EU de eskimo's een ,,selectieve moraal preken''.
Na tientallen jaren van protesten van dierenbeschermers tegen de zeehondenjacht besloot de EU vorig jaar tot een importverbod van zeehondenproducten zoals bont.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.