Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Erik van Ommen tekent de grutto

  •  
17-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Bij een Nationale Vogel hoort ook een afbeelding, vinden wij van Vroege Vogels. Kunstenaar Erik van Ommen heeft een karakteristieke stijl en een sterke affiniteit met de natuur. We bezoeken de kunstenaar in het Drentse plaatsje Vries, die al veel vogels in zijn unieke stijl heeft weten vast te leggen.
De wereld als atelier
Van Ommen is een van de weinige kunstenaars die buiten vogels en dieren schildert en tekent. Hij beschouwt de wereld dan ook als zijn atelier. Zijn belangrijkste hulpmiddel is een telescoop. Op deze manier kan hij het gedrag van zijn onderwerp zo goed mogelijk bestuderen en schetsen. Veel aquarellen en tekeningen werkt hij ter plekke uit, etsen en olieverfschilderijen zijn gebaseerd op z’n veldschetsen en worden vervolmaakt in zijn atelier.
De kunstenaar publiceerde onder meer boeken over de bijeneter, grauwe kiekendief, dwerggans, ijsvogel, boerenzwaluw en kluut. In 2015 verschijn zijn 32e boek, ‘Mijn reigerparadijs’, genomineerd voor de Jan Wolkersprijs 2015.
 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.