Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ergste brandgevaar Veluwe geweken

  •  
29-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bosbranden.jpg
Het gevaar voor natuurbranden op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Gooise natuurgebieden is grotendeels geweken. In de drie gebieden geldt code geel, meldden de verantwoordelijke veiligheidsregio's woensdag.
De afgelopen dagen was in de gebieden code oranje van kracht. Vorige week gold zelfs code rood, wat een zeer grote kans op een natuurbrand inhoudt. Code geel betekent dat de natuur nog steeds droog is en dat voorzichtigheid is geboden, aldus de brandweer. Er geldt echter geen stookverbod, zoals bij code rood wel het geval is.
Door buien en de afgenomen wind is het grootste brandgevaar nu geweken. De afgelopen dagen waren verkenningsvliegtuigjes in de lucht om branden zo snel mogelijk op te sporen. De vliegtuigjes blijven nu aan de grond, maar kunnen incidenteel alsnog opstijgen, stelt de brandweer.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.