Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ereherstel voor herten Zeisterbos

  •  
15-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
Scannen0014a.jpg

© Utrechts Landschap

Utrechts Landschap wil de hertenbeelden in het Zeisterbos restaureren en weer zichtbaar maken voor het publiek. De hertenbeelden zijn in 1834 gemaakt door de Koninklijke Fabriek van Gegoten Zink- en Bronswerken van de heer Schütz uit Zeist. In 1851 stonden de beelden op de wereldtentoonstelling in Londen.
Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw staan ze voor de boswachterswoning in het Zeisterbos. Daar zijn ze in de loop der jaren overwoekerd door planten en bijna onzichtbaar geworden. Utrechts Landschap wil de historische beelden in ere herstellen en restaureren. De gemeente Zeist is hier enthousiast over, steunt het project en gaat de beeldengroep voordragen als gemeentelijk monument.
De totale kosten van het restauratieproject bedragen €75.000,-. Om de restauratie mogelijk te maken en de beeldengroep toekomstbestendig te maken start Utrechts Landschap dit voorjaar een crowdfundingsactie.
Bron: Utrechts LandschapUtrechts Landschap
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.