Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Er stond een vrouw in de tuin

29 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Er stond een vrouw in de tuin
Leonard Springer, Jan David Zocher, Jac. P Thijsse, Eli Heijmans. Het zijn vaak namen van mannen die onlosmakelijk zijn verbonden met landschap, tuinen en natuur. Maar door de duizenden jaren heen zijn het vooral vrouwen die bepaald hebben hoe onze directe buitenomgeving er uit ziet.
"Er stond een vrouw in de tuin" is de titel van het boek van Anne Mieke Backer, dat onlangs verscheen. Zij is op zoek gegaan naar de vaak onderbelichte rol van vrouwen op dit gebied. Van vrouwelijke landschapsarchitecten, tot boerinnen die hun kennis van bloemen en planten doorgaven aan hun dochters. Prinsessen en rijke grootgrondbezitsters die het landschap naar hun hand zetten. Zij zijn het die voor een belangrijk deel verantwoordelijk zijn voor hoe onze tuinen en ons landschap er nu uitzien.
Er stond een vrouw in de tuin - Anne Mieke Backer, de HEF publishers, ISBN 978-90-6906-048-4

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.