Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EP scherpt uitstootregels voor vliegtuigen aan

  •  
13-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuigkop.jpg
Het Europees Parlement gaat een plan aanscherpen van de Europese Commissie om vliegtuigmaatschappijen te binden aan een maximale uitstoot van het broeikasgas kooldioxide. Als maatschappijen meer willen vliegen en dus vervuilen, moeten ze daarvoor betalen.
De Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, heeft voorgesteld om de luchtvaart ook onder het systeem van verhandelbare uitstootrechten te brengen. Het Europees Parlement is het daar mee eens, maar wil nog een stapje verder gaan.
De maxima moeten wat de meeste parlementariërs betreft iets lager, iets eerder ingevoerd, en een groter deel van de uitstootrechten moet worden geveild in plaats van gewoon uitgedeeld. Hoe scherp het EP het precies wil, moet dinsdag blijken tijdens een stemming over de verschillende wijzigingsvoorstellen in Straatsburg.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.