Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

EP'ers testen plas op onkruidverdelger

  •  
12-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gif_04.jpg
Een ,,onfrisse'' actie in het Europees Parlement. De Groenen, de fractie in het EP waar ook GroenLinks bij is aangesloten, gaat de plas van circa 150 Europarlementariërs verzamelen en testen op sporen van het omstreden onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat.
Onkruidverdelgers
De Groenen willen een verbod op het omstreden middel. Glyfosaat is en veelgebruikt basisproduct in onkruidverdelgers. Het middel is waarschijnlijk kankerverwekkend, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Experts van de EU-lidstaten zullen volgende maand beslissen of het gebruik van het middel verboden wordt of met vijftien jaar verlengd wordt. Op dit moment zou er een meerderheid zijn onder de landen voor verlenging. Nederland is tegen.

Bruine envelop
De 'plasactie' komt uit de koker van de Belgische parlementariër Bart Staes. Reageerbuisjes in grote bruine enveloppen worden onder de parlementariërs verspreid. Een Duits laboratorium gaat de tests uitvoeren. Woensdag spreekt het Europees Parlement zich -vrijblijvend- uit over de kwestie. Er is waarschijnlijk een meerderheid onder de parlementariërs voor een verbod op het middel.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.