Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Engelse pup aangespoeld op Texel

  •  
07-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zeehond.jpg
Onlangs werd op het Texelse strand een jonge grijze zeehond gevonden. Dit is erg vroeg: Nederlandse grijze zeehonden worden normaalgesproken in de winter geboren. Toch lag ze er echt. De dierverzorgers ontdekten al snel hoe dat kon. Het was geen Nederlandse zeehond, maar een Engelse! In Engeland verschijnen de eerste jonge grijze zeehonden al in het begin van de herfst. Loes, zoals de pup is genoemd, heeft een reis van ruim 550 kilometer in de flippers.
Uitgeput
Jonge grijze zeehond (foto: Richard Witte van den Bosch)De dierverzorgers herkenden de herkomst van Loes aan de rode streep die zij op haar vacht heeft. Op de Farne-eilanden tellen de beheerders de geboren zeehonden door de nieuwe pups elke week met een andere kleur verf te merken. Hoofdbeheerder David Steel van de National Trust wist dan ook te vertellen dat Loes, samen met haar leeftijdgenoten, op 10 oktober op South Wamses is gemerkt. Ze is dus hooguit 4 weken oud. Door de oversteek is het jonge dier uitgeput en uitgedroogd, en heeft ze een aantal wondjes. De dierverzorgers bij Ecomare hebben hun handen vol aan de kleine avonturierster.
Lees meer op natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.