Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Energie besparen deel 2

  •  
07-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Na een maand energiemeten met Zjools weet ik het wel: de grote boosdoener is de wasdroger. Die kost me per droogbeurt maar liefst 1 euro.. dat is 20% van de totale energiekosten! Maar ik heb meer ontdekt...
Een waterkoker bijvoorbeeld kost ook al gauw zo'n 50 cent per dag. En wat te denken van de computer? Het regelmatig downloaden van grote bestanden zoals films kost 75 euro per jaar. Toen mijn zoon een dagje thuis was zag ik de energiemeter inderdaad met 1 1/2 euro omhoog gaan..  toegegeven, ik heb ook een wasje gedroogd die dag.
Ruim drie weken heb ik een logboekje bijgehouden, vandaar dat ik het zo goed weet. En het grappige is: op een bepaald moment begin ik er ook echt lol in te krijgen. Kijken waar je nog meer kan besparen. Samen door het huis om stekkers los te trekken, want veel apparaten kunnen niet uit, alleen op stand-by. En ook dat scheelt per jaar heel veel tientjes.
De energiemeter is weer opgehaald, ik heb 'm niet meer nodig. Daar mag Huibert weer iemand anders blij mee maken. Af en toe kijk ik op de website van MilieuCentraal , als ik iets wil weten over een apparaat. En de wasdroger? Die mag blijven, voor als het slecht weer is. Sinds gisteren heb ik een droogrek, gekocht voor vijftien euro. Die heb ik er dus na vijf weken al uit.
Jeannette Parramore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.