Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eneco ontwikkelt windpark voor Engelse kust

  •  
08-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolen_windenergie.jpg
Eneco heeft het recht verworven om voor de Britse kust een offshorewindpark te ontwikkelen. Volgens het Rotterdamse energiebedrijf gaat het om een windpark dat goed is voor een totale opwekking van 900 megawatt, genoeg om te voorzien in de behoefte van meer dan 600.000 huishoudens.
Eneco maakte vrijdag bekend dat het door de Britse autoriteiten is uitverkozen voor de ontwikkeling van een van de negen zones die zijn aangewezen voor windparken op zee. Eneco heeft al ervaring opgedaan met 28 draaiende windparken. Het Prinses Amaliawindpark voor de Nederlandse kust is met een vermogen van 120 megawatt tot dusver het grootste.
Het door Eneco te ontwikkelen windpark komt voor de kust van Dorset en Hampshire en zal naar verwachting in 2016 in bedrijf zijn. Het gaat om een investering van ongeveer 3 miljard euro.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.