Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eneco 'garandeert' subsidie zonnepanelen

  •  
19-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnepanelen.jpg
Consumenten die dit jaar zonnepanelen bij Eneco aanschaffen en niet meer in aanmerking komen voor subsidie, kunnen de tegemoetkoming van het energiebedrijf terugkrijgen. Dat heeft Eneco dinsdag bekendgemaakt.
Leeg
De nieuwe subsidieregeling leidt volgens Eneco tot veel onzekerheid in de markt. ,,Geïnteresseerden vrezen er erg snel bij te moeten zijn, omdat anders de pot leeg is'', aldus het bedrijf.
Subsidie
Het kabinet besloot eerder deze maand om de aanschaf van zonnepanelen door particulieren aantrekkelijker te maken. Vanaf 2 juli is er een subsidieregeling die de aanschaf 15 procent goedkoper maakt. In totaal is er dit jaar 22 miljoen euro beschikbaar. Daarmee kunnen zeker 30.000 aanvragen worden gehonoreerd. Per installatie wordt maximaal 650 euro subsidie verstrekt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.