Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

En verder: fenolijn en Europees landbouwbeleid

5 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Gapende boerenzwaluw

© Gapene boerenzwaluw, fotograaf: R.B.rb.rb

De waarnemingen van boerenzwaluwen en huiszwaluwen komen nu binnen op de fenolijn. Ook worden er veel verschillende vlinders gemeld. Maar de natuurkalender biedt ook minder aangenaam nieuws voor mensen met een berkenpollenallergie kunnen komende tijd veel klachten verwachten. Dit melden Weeronline, Wageningen University en het LUMC. Het berkenpollenseizoen piekt momenteel en bovendien blijft het vanaf vandaag voorlopig overwegend droog. Hierdoor neemt de hoeveelheid pollen in de lucht komende week flink toe. De kans op hooikoorts door berkenpollen is dan ook groot.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338.

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Afgelopen week was het een belangrijke week in Brussel voor Landbouw en dus ook voor de natuur. De Landbouwcommissie van het Europees Parlement heeft deze week gestemd over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid voor de komende jaren. We bellen met Europarlemetariër Bas Eickhout.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.