Vroege Vogels

En verder: fenolijn en klimaatmars

  •  
08-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BOSANEMOON, FOTOGRAAF: CARLA

© Bosanemoon, Fotograaf Carla

De natuur ligt nog steeds zo’n drie weken voor op schema. En dat heeft alles te maken met de hoge temperaturen in de wintermaanden. Volgens het KNMI was het in de maanden december, januari en februari gemiddeld 5,2 graden en dat is behoorlijk zacht vergeleken met ‘normale’ winters.
Volgens de Natuurkalender van Arnold van Vliet is maart een van de maanden dat de meeste fenologische waarnemingen worden gedaan. Zo wordt de eerste bloei van de bosanemoon, de brem en het gewoon speenkruid verwacht, maar ook die van de hazelaar, de pinksterbloem en de sleedoorn. Verder is maart ook een belangrijke vlindermaand, waarin bijvoorbeeld de eerste koninginnenpage, het eerste oranjetipje en de eerste bont zandoogje worden gezien.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Klimaatmars

Op 10 maart om 13.00 gaat de Klimaatmars van start. Beginpunt is de Dam in Amsterdam waar  een kort podiumprogramma met o.a. Claudia de Breij en Typhoon plaats vindt. Dit programma duurt ongeveer 35 minuten. De route van de Klimaatmars is 2,5 kilometer en loopt van de Dam over het Rokin, de Vijzelstraat, het Weteringcircuit naar het eindpunt op het Museumplein.  

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.