Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

En verder: Fenolijn en Japanse duizendknoop

7 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
egel

© Rob Buiter

De egelstichting sloeg alarm deze week: er worden steeds meer magere egels aangetroffen. Door de warme zomer kroop hun voedsel steeds dieper de grond in. Daardoor hebben ze geen vetlaag op kunnen bouwen. Doordat hun vetreserve onbreekt, kunnen ze nog niet beginnen aan hun winterslaap. Om de egels te helpen, kunt u kattenvoer en water voor ze neerzetten. Kortom help de egel de winter door! Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op  035-6711338Meer over het Feno-project bij De Natuurkalender .
Botanische bandieten
In de serie “Botanische bandieten” gaan we met botanisch filosoof Norbert Peeters langs de planten die we als invasieve exoot bestempelen. Planten die ongebreideld voortwoekeren en vaak onze inheemse soorten verdringen. Maar ooit zijn ze naar Nederland gehaald vanwege hun nut of schoonheid. Deze keer: de Japanse duizendknoop.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.