Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Emmen bewerkt zout voor milieuvriendelijker zwembad

  •  
25-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwembad.jpg
De gemeente Emmen, TNO en Van den Heuvel Watertechnologie beginnen een experiment waarbij het chloor voor een zwembad in Emmen, dat gewonnen wordt uit keukenzout, zodanig bewerkt wordt dat het zwembad chloorluchtvrij wordt. Dat heeft de gemeente donderdag laten weten.
Nu nog wordt chloorbleekloog, met daarin de stof zoutzuur, gebruikt in de meeste Nederlandse zwembaden. Het transport en de opslag daarvan brengen grote risico's met zich mee.
Bij het experiment in Emmen wordt het keukenzout ter plekke zo bewerkt dat de lucht van het chloor zo goed als verdwijnt, waardoor badgasten in de toekomst in een gezonder en milieuvriendelijker zwembad kunnen zwemmen.
De gemeente claimt dat het experiment uniek is voor Nederland. Hierdoor wordt het desinfecteren van zwemwater nog verder verbeterd. De resultaten worden in september gepresenteerd.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.