Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Emma en Seppe op weg naar Waddenzee

  •  
06-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waddeneilanden_05.jpg
De twee zeehonden Emma en Seppe, die eind februari uit hun verblijf in zeehondencrèche Pieterburen ontsnapten, zijn zo goed als zeker weer op weg naar de Waddenzee. Dat meldde directrice Lenie 't Hart van de crèche vrijdag.
Zeehond Emma wist via Zoutkamp waarschijnlijk al de Waddenzee te vinden, maar Seppe werd vorige week nog meermalen waargenomen in Friese kanaaltjes. Maandag is hij voor het laatst gezien in Stavoren. Omdat niemand het beest daarna nog heeft gezien, is 't Hart ervan overtuigd dat Seppe uiteindelijk het IJsselmeer heeft gevonden en vanaf daar wel in de Waddenzee terechtkomt.
De 'zeehondenmoeder' is opgelucht dat het ontsnapte dier al een aantal dagen niet meer is gesignaleerd. Zondag was hij nog gezien in een klein kanaaltje in een nieuwbouwwijk in Makkum. ,,Op zo'n moment draait je hart om. Niet alleen vanwege al die kleine kinderen die probeerden een glimp van Seppe op te vangen, maar ook omdat hij vanwege de vele sluisjes als een rat in de val leek te zitten.'' Na zijn avontuur in Makkum is het beestje waarschijnlijk via Bolsward naar Stavoren gezwommen.
Emma en Seppe gingen er zaterdag 14 februari samen met zeehond Ulbe vandoor. Ulbe werd hetzelfde weekend nog in de kraag gegrepen, maar om Emma en Seppe te vinden was een grote zoekactie nodig. Hierbij werd onder andere de hulp ingeroepen van een speurhond en een rattenvanger.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.