Vroege Vogels

Ellendig varkenstransport krijgt staartje

  •  
10-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_270216.jpg

© varken

Een dierenarts, die toezicht hield bij een door de organisatie Varkens in Nood bekritiseerd transport, heeft zijn controle niet volgens de regels uitgevoerd en zal niet meer voor dit werk worden ingezet. Dat heeft minister Gerda Verburg dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.
De dierenarts controleerde in Nederland bij het vertrek naar Polen. Varkens in Nood volgde het transport, op 1 augustus, en hekelde de hoge temperaturen in de veewagen toen die door Duitsland reed.
Directeur Hans Baaij van Varkens in Nood is niet helemaal tevreden met de manier waarop minister Verburg de zaak heeft afgehandeld. Controle op blootstelling van varkens aan extreme temperaturen vindt pas plaats na afloop van het transport, als de 'temperatuurregistratie' wordt opgevraagd. Varkens in nood wil dat bij extreem warm weer het vervoer helemaal wordt verboden.
De transporteur had een Poolse vergunning en een mogelijke overtreding heeft buiten ons land plaatsgevonden. De Nederlandse overheid kan daarom geen maatregelen nemen tegen de exporteur, aldus Verburg.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.