Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Elfwegentocht

8 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171219-visiebeeld-parade-hoge-revolutie

© Bron: Elfwegentocht

Heel Friesland is deze weken in de ban van de ‘Elfwegentocht’. Tot zaterdag 14 juli moeten zoveel mogelijk mensen in de provincie ‘fossielvrij reizen’. De actie is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda.
In Vroege Vogels een gesprek met Marjan Minnesma, directeur van Urgenda en Marcel Bulthuis, deelnemer aan de Elfwegentocht, met zijn elektrische motor.
Hoogtepunt van de elfwegentocht is een soort bonte parade van duurzame voertuigen. Op 14 juli wordt de snelweg (N31) afgesloten en is er een soort duurzame optocht van elektrische voertuigen, voertuigen op waterstof, fietsen, paarden, skippyballen en skateboards.
Om de Friezen te stimuleren om aan de elfwegentocht mee te doen en dus fossielvrij te reizen staan er langs alle grote invalswegen van Friesland fietsen of elektrische pendelvoertuigen. Verder stellen bedrijven elektrische deelauto's ter beschikking. Een van de successen van deze campagne is het gebruik van blauwe diesel. De nog relatief onbekende brandstof is gemaakt van plantaardige afvalolie, zoals frituurolie.
Lees meer over de Elfwegentocht

Meer over:

elfwegentocht

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar