Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Elektrisch rijden in Rotterdam fors gegroeid

  •  
13-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrische_auto_01.jpg
Het elektrisch autorijden in Rotterdam neemt een enorme vlucht. In 1,5 jaar tijd is het aantal oplaadpunten in de stad toegenomen van 100 naar 800. Het aantal 'getankte' kilowatturen (kWh) bij publieke oplaadpalen steeg tegelijkertijd met 514 procent naar 187.253 kWh.
Dat maakte de gemeente Rotterdam donderdag bekend. Blijkens deze cijfers loopt Rotterdam samen met Amsterdam wereldwijd voorop in het aanleggen van een oplaadinfrastructuur. De oplaadpunten, waar altijd twee auto's aan kunnen worden opgeladen, staan op openbare en private terreinen en in parkeergarages. Rotterdam verwacht eind van dit jaar 1250 oplaadpunten in de stad te hebben.
De huidige coalitie stopte destijds 250.000 euro in een subsidiepot, waaruit mensen een bijdrage kunnen krijgen voor de aanschaf van een oplaadpaal op eigen terrein. Omdat die pot bijna leeg is, wordt die aangevuld tot 400.000 euro.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.