Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ekster met bandietenmasker

  •  
21-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dit weekeinde wordt ook de nationale klapekstertelling gehouden. Behalve dat het een spectaculaire vogel is, zegt de klapekster ook van alles over de kwaliteit van het landschap. Kijk dit weekeinde dus uit naar een grijze vogel met een lange staart en een bandietenmaskertje. Hij zit meestal in de top van een boom of struik.
"Van oorsprong zie je de klapekster vooral in heideterreinen", vertelt een van de coördinatoren van de telling, Remco Wester van waarneming.nl/SOVON. "Maar de laatste jaren zien we een verschuiving naar bijvoorbeeld de uiterwaarden van de grote rivieren. 's Zomers zien we hem nauwelijks meer."
Op de foto staat een klapekster, zoals we die tijdens de reportage zagen door de telescoop van Remco, in de Blauwe Kamer, een uiterwaardengebied bij Rhenen.
Meer over de telling van dit weekeinde staat op de site van sovon:  http://www.sovon.nl/default.asp?id=843
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.