Vroege Vogels

EKO-tellingen van start

  •  
18-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114181.jpg
Donderdag 18 augustus starten in het Albert Heijn filiaal aan de Godebaldkwartier in Utrecht de achtste EKO-tellingen; het jaarlijkse onderzoek naar biologische producten in de supermarkt. Zes weken lang tellen vrijwilligers van Milieudefensie in honderden supermarkten door het hele land het aanbod aan biologische
producten. De supermarkt met de meeste biologische producten wordt op 1 november bekroond met de EKO-award 2005. Met de EKO-tellingen wil Milieudefensie het assortiment EKO-producten in het Nederlandse supermarktschap in kaart brengen en laten zien welke supermarkt op dit vlak goed presteert. Ook dit jaar wordt er speciaal gelet op sociaal verantwoorde koffie.
Voor het achtste achtereenvolgende jaar onderzoekt Milieudefensie in de supermarkt het biologische aanbod. Net als vorig jaar gebeurt dit met in samenwerking met de Koffiecoalitie: een groep maatschappelijke organisaties en vakbonden (waaronder o.a. Novib, Hivos, FNV en Solidaridad) die maatschappelijk verantwoord ondernemen in de koffiesector wil bevorderen. Daarom wordt ook dit jaar weer gekeken of de koffie die in supermarkten wordt verkocht op een verantwoorde manier is geproduceerd, zoals koffie met een Max Havelaar-keurmerk of een Utz Kapeh-certificaat.
Bron: Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.