Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eindstand van Bomen voor koeien is 86.500

  •  
24-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bomen_voor_Koeien_01.JPG
De campagne Bomen voor Koeien is op 31 maart 2009 formeel beëindigd. De laatste boompjes worden geplant en we werken hard aan het eindverslag dat we dit voorjaar aan iedereen toesturen die het afgelopen jaar één of meer certificaten heeft gekocht. Dit verslag, met daarin onder meer het exacte aantal boompjes dat we samen hebben kunnen planten, zal ook op deze website worden opgenomen.
De campagne was een groot succes; veel, heel veel koeien hebben schaduw-, rust- en luwteplaatsen gekregen. Zonder de campagne was dat nooit gebeurd. Daarnaast hebben we het onderwerp goed op de kaart gezet. Veel boeren zorgen nu zelf voor bomen in of langs hun weilanden en steeds vaker krijgen ze daar ook subsidie voor.

Plant je voort!

Deze maand is de nieuwe campagne Plant je voort van start gegaan. Plant je voort gaat verder, waar Bomen voor Koeien is gestopt. We blijven bomen bij weilanden planten want we zullen de koeien natuurlijk nooit vergeten. En daarnaast gaan we ook bomen op andere locaties planten. Op kale plekken waar veel kinderen spelen, bijvoorbeeld. Of langs open velden waar weinig beschutting is voor reeën en andere dieren. Samen blijven we bomen planten, jaar in, jaar uit, geduldig en vastberaden, simpelweg omdat ons land daar zoveel mooier en zoveel beter van wordt. Alle vaste donateurs van Bomen voor Koeien hebben inmiddels een formulier ontvangen waarin ze kunnen aangeven of ze hun donaties willen stopzetten of dat ze ook de nieuwe campagne blijven steunen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.