Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eindhovense zonneauto mag de weg op

  •  
13-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zon_27.jpg
De gezinsauto op zonne-energie van de Technische Universiteit Eindhoven heeft officiële toestemming gekregen om de openbare weg op te mogen. De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) heeft de studenten, die de auto hebben gemaakt, dat dinsdag laten weten. Ondanks deze toestemming zal de auto, die de studenten liefkozend Stella hebben genoemd, voorlopig niet op de Nederlandse wegen te zien zijn.
Volgende week vertrekt het studententeam met de auto naar Australië om daar in oktober mee te doen aan de World Solar Challenge, een race over 3000 kilometer. Teams van de universiteiten in Delft en Twente doen ook mee aan deze race. Deze laatste twee doen mee met een raceauto, bij het Eindhovense team ligt de nadruk op een praktische en gebruiksvriendelijke auto.
De World Solar Challenge wordt om het jaar gehouden. Eindhoven doet dit jaar voor het eerst mee. Delft won in het verleden al vier keer, vorige keer werd het team tweede. Twente haalde nog nooit een podiumplek. De vorige keer werden ze vijfde.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.