Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eindejaarsplantenjacht

  •  
23-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sneeuwklokje_04.jpg
Welke planten staan er in bloei tussen kerst en oud en nieuw? Voor het derde jaar op een rij organiseert FLORON, de organisatie die onderzoek doet naar wilde planten de ‘Eindejaarsplantenjacht’.
Van zondag 25 december tot dinsdag 3 januari gaan plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. FLORON en Vroege Vogels zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dan nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. In 2015 waren dat er 383!
Welke soorten verwacht FLORON dit jaar bloeiend te vinden? Het gaat bijvoorbeeld om planten die goed tegen de nachtvorst kunnen van de afgelopen dagen of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn.
Tellen mag overal. In het bos, op de hei of tijdens een blokje rond in stad of dorp. Ook in je tuin kunnen bloeiende planten aanwezig zijn. Iedereen kan meedoen!
Doe mee met de Eindejaarsplantenjacht en download de zoekkaart .
Kijk voor meer informatie op plantenjacht.nl

Meer over:

floron, planten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.