Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Einde aan de hebzucht

  •  
14-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dit weekend wordt het Beursplein in Amsterdam bezet door betogers van de inmiddels internationale Occupy-beweging. Het protest richt zich tegen de banken en de hebzucht van bankiers. Zij worden medeverantwoordelijk gehouden voor de economische crisis. Volgens Henk van Arkel van handelsorganisatie STRO moeten we de geldcrisis aangrijpen om een nieuw duurzaam geldsysteem te vestigen. Wereldwijd.
De Occupy protesten begonnen medio september bij het Amerikaanse beurscentrum Wall Street en verspreidden zich snel over de VS. De demonstraties worden gekenmerkt door demonstranten die tenten opzetten om de pleinen 24 uur per dag bezet te kunnen houden.
Ook in landen als Spanje, Ierland en Groot-Brittannië is een Occupy-beweging van de grond gekomen.
De protesten spelen in een tijd dat de economieën wereldwijd flink onder druk staan. Europa kampt met een eurocrisis. Belangrijkste onderwerpen van gesprek zijn de Europese maatregelen om een faillissement van Griekenland af te wenden.
Volgens Henk van Arkel van handelsorganisatie STRO had het niet zo ver hoeven komen en speelt het huidige geldsysteem, waar met geld, geld wordt gecreeerd, hebzucht in de kaart. Hij presenteert een alternatief voor ons huidige betaalsysteem. Eind aan de euro of aan de dollar? Dat hoeft niet eens. Volgens van Arkel kan het nieuwe geldsysteem naast de huidige systemen bestaan. Het Zuid-Amerikaanse Uruguay voert het alternatieve geldsysteem als eerste in. Social TRade Organization STRO ontwikkelt regionale economische systemen die eerlijke kansen creëren voor degenen die in armoede leven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.