Vroege Vogels

Eigenaren varkenshouderij Lierop opgepakt

  •    •  
09-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varkens_02.jpg
De politie heeft dinsdag tijdens een grote controle van een varkenshouderij aan de Lungendonk in het Brabantse Lierop beide eigenaren aangehouden. Het gaat om twee mannen van 39 en 66 jaar uit Lierop. Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.
Het tweetal wordt ervan verdacht dat ze de milieuvoorschriften niet naleven en werk uitvoeren waarvoor geen vergunning is afgegeven. Veertig medewerkers van onder meer de politie, AID, provincie, gemeente, arbeidsinspectie en het waterschap vielen in de ochtend het bedrijf binnen voor een inspectie.
De varkenshouderij met 8500 varkens ligt al jaren overhoop met de provincie. Bij eerdere controles ontdekten ambtenaren een waslijst aan overtredingen. Zo waren stallen en werkruimtes zonder vergunning gebouwd of gesplitst. Het bedrijf hield zich ook niet aan de milieuvoorschriften en rommelde met de mestverwerking.
In september 2009 legde de provincie de varkenshouderij een dwangsombeschikking op van negen miljoen euro. De eigenaren vochten de bestuursmaatregel tevergeefs aan bij de Raad van State.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.