Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eeuwenoude bomen vergiftigd in Maastricht

26 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
linde_-_riekev_.jpg

© Fotograaf: Riekev.

Enkele eeuwenoude lindebomen op het bekende Onze-Lieve-Vrouweplein in Maastricht zijn met opzet vergiftigd. Er zijn gaten in de bomen geboord en er is gif in gespoten. Door de vergiftiging gaan de bladeren van de bomen dood en gaat het bladerdak boven het drukke plein verloren. Of de bomen zich herstellen, is nog onzeker. Dit heeft de gemeente maandag laten weten.
In elk geval twee beeldbepalende lindebomen zijn bewerkt. Vermoedelijk is dat onlangs gebeurd. Onderzoek moet uitwijzen of nog meer bomen zijn vergiftigd. De schade wordt geschat op zeker vele tienduizenden euro's.
De gemeente heeft aangifte gedaan en geregeld dat er extra toezicht komt. Een woordvoerder wilde niet speculeren over de daders en hun motief.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.