Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Eet meer vergeten groenten'

26 jan 2015
  •  
leestijd 1 minuten
pastinaak_theogaal.jpg

© Fotograaf: theogaal

Vergeten gewassen zoals schorseneer, brave hendrik en winterpostelein kunnen een oplossing bieden voor voedselproblematiek in de wereld, vindt Chris Kik, medewerker van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland.
Gebruikte soorten
In een interview met tijdschrift New Scientist legt hij uit dat van de ruim 10.000 voor consumptie geschikte plantensoorten, er ongeveer 150 gebruikt voor grootschalige teelt. Hierdoor driegt afhankelijkheid
Voedselproblematiek
Om voedselproblematiek tegen te gaan pleit hij niet alleen voor het verminderen van oogstverspilling en minder vlees eten, maar dus ook voor het eten van vergeten groenten.

Hof van Twello

In de middeleeuwse tuin op het Hof van Twello, vlakbij Deventer, kan kennisgemaakt worden met vergeten groenten zoals schorseneer.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.