Vroege Vogels

Eerste tankstation voor auto’s op waterstof_04_09_2014

  •  
04-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
waterstof_04.jpg
Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu opende afgelopen woensdag in het Zuid-Hollandse Rhoon een pompstation voor auto’s die op waterstof rijden. Het is de eerste van twintig tankpunten die de komende jaren in Nederland langs de weg verrijzen.
Groener
„Er zijn in Nederland tientallen bedrijven die investeren in innovatie en productie van waterstof. Het draagt bij aan onze ambitie het vervoer te vergroenen,” aldus staatssecretaris Mansveld. „Bij verbranding wordt waterstof omgezet voor de elektrische aandrijving, waardoor alleen nog schone waterdamp overblijft. Het is daarmee een van de oplossingen voor schonere steden, omdat de luchtkwaliteit verbeterd en elektrische auto’s nauwelijks geluid maken.”
Innovatie en productie
Nederland neemt in Europa een belangrijke positie in op het gebied van innovatie en de productie van waterstof.Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt zelf ook klant van het pompstation. Rijkswaterstaat heeft sinds kort de eerste twee Nederlandse waterstofauto’s in hun wagenpark.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.