Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eerste zeearend-kuiken in Groningen

9 mei 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Zeearend

© Fotograaf: boshuis

In het Groninger deel van het Hunzedal is een jonge zeearend uit het ei gekropen. Dit is een primeur voor de provincie Groningen. Voor het eerst deed het zeearendpaar een serieuze broedpoging. En met succes. 

Oud nest

De zeearenden broeden op een oud haviksnest. Het bevindt zich in een natuurgebied dat niet toegankelijk is voor publiek, zo vinden ze voldoende rust. 
“H et is uniek dat er een zeearend geboren is in ons gebied ”, vertelt Alwin Hut, medewerker natuurbeheer van Het Groninger Landschap. “ De zeearend broedt na jarenlange afwezigheid weer in ons land, maar uitsluitend in grote natuurgebieden. Dit is het eerste kuikentje dat in de provincie Groningen geboren wordt. Een enorme bevestiging dat we goed bezig zijn met dit gebied. Een plek waar natuur, waterwinning, waterberging, landbouw en recreatie elkaar afwisselen, in de directe omgeving van een grote stad.
Bron: Het Groninger Landschap

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.