Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste vondst Wintermycena in Overijssel

  •  
16-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mycena_01.jpg
Het landgoed Twickel, beroemd om zijn zeldzame paddenstoelen, kan weer een paddenstoel toevoegen aan zijn lange lijst. De zeer zelden in Nederland gevonden Wintermycena is hier voor de eerste keer in Overijssel gevonden.
Op de laatste dag van de klimatologische winter, die van 1 december tot 1 maart loopt, is op het landgoed Twickel bij Delden de Wintermycena (Mycena tintinnabulum) gevonden. De Wintermycena is een paddenstoeltje dat zeer zelden gevonden wordt in Nederland, en ook daarbuiten een ongewone verschijning is. Zo staat het in Noorwegen, toch een winterland bij uitstek, ook op de rode lijst. Mycena’s zijn kleine en tere paddenstoeltjes die nauwelijks vorst verdragen. Het valt dus wel op als je een groepje van deze paddenstoelen vindt na een nacht waarin het gevroren heeft.
Bron: www.natuurbericht.nl

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.