Eerste visvervangende kookboek
• 10-06-2011
• leestijd 1 minuten
We moeten stoppen met het eten van vis, want door overbevissing gaan onze zeeën er aan. Onderwaterfilmer en natuurbeschermer Dos Winkel kan het niet vaak genoeg zeggen. Om het makkelijker te maken om van de zalm en de makreel af te blijven schreef hij samen met Lisette Kreischer het eerste visvervangende kookboek ter wereld. In het boek 50 recepten van diverse chefs van over de hele wereld. Wel met de smaak van vis, maar het is het niet.
Volgens oceaanbeschermer Dos Winkel is onze vork is het sterkste wapen tegen de overbevissing. In zijn film
Sea the Truth
uit 2010 stelt hij dat als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten alle oceanen en zeeën over 40 jaar leeggevist zijn. Sommigen soorten leggen nu al bijna het loodje. Zo wordt de blauwvintonijn al jaren met uitsterven bedreigd.
De opbrengsten van het boek gaan naar de stichting van Dos Winkel, de
Sea First Foundation
, die zich inzet tegen de overbevissing.
Titel: NON*FISH*A*LI*CIOUS
Auteurs: Dos Winkel en Lisette Kreischer
Uitgever: Uitgeverij Succesboeken
ISBN: 978-907987-2299
Aantal Blz. 156
Prijs € 19.95