Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste veldgids zweefvliegen is een feit

  •  
30-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
zweefvlieg_05.jpg

© Gewone pendelzweefvlieg. Fotograaf: percival

Het is de eerste veldgids zweefvliegen van ons land. Tot nog toe moesten de zweefvliegenfans het doen met een A4'tje waarop in zwart wit de zweefvliegen stonden afgebeeld. Maar nu is er een kloeke gids van 388 pagina’s. Het was een flinke klus voor de Belgische Frank van de Meutter en de Nederlandse Sander Bot. Vijf jaar lang werkten ze samen aan een unieke gids met 384 soorten uit Nederland en België. 

Zweefvliegen

Een zweefvlieg kan op een wesp, een bij of een hommel lijken. Zweefvliegen zweven als de beste en hebben maar twee vleugels net als een vlieg. Bovendien zijn ze heel nuttig: zweefvliegen zijn namelijk, net als bijen, bestuivers. Daarnaast eten de larven van een zweefvlieg andere larven, waaronder die van de bladluis. Het zijn mooie insecten, ze zijn ook nog eens super wendbaar en hebben prachtige namen zoals de blinde bij, terrasjeszweefvlieg, stadsreus en grote fopwesp.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.