Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eerste spreeuwen aan het broeden

11 apr 2014
  •  
leestijd 1 minuten
spreeuw_19.jpg
Het Jaar van de Spreeuw is in volle gang. De deelnemers van het nestkastenonderzoek houden ons op de hoogte. In sommige kasten gingen de spreeuwen voortvarend aan de slag, in andere kasten blijft het stil of duikt een koolmees op.
100 kasten
In het kader van het Jaar van de Spreeuw hebben we in februari en maart honderd nestkasten met camera's verspreid onder de deelnemers. Ze volgen nu met spanning wat er in de kasten gebeurt en houden ons via de e-mail op de hoogte. Hier een greep uit de berichtjes:
  • 'Hiep hiep hoera !! De spreeuweneieren zijn (op 1 na) vandaag uitgekomen' Roel Winters, 7 april.
      
  • 'De koolmezen hebben de spreeuwenkast ingenomen, en inmiddels een eerste ei gelegd.' Monica Woldinga, 3 april.
      
  • 'Zo hebben "mijn" spreeuwen het nest nu al nagenoeg klaar.' Bareld Storm, 14 maart.
Live Spreeuwen volgen
De camerakasten zijn niet via internet te volgen, maar de spreeuwen van Nestkast Live zijn inmiddels druk aan het broeden. Het nest van Beleef de Lente is helaas nog niet bezet. Veel preeuwen zijn dit jaar vroeg begonnen aan de eileg en dus kunnen we eind april al uitvliegende jongen verwachten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.