Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste slangen op Wildwissel Terlet

  •  
07-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gladde-slang.jpg
Half augustus werden de eerste gladde slangen gezien op wildwissel Terlet. Hiermee is de gladde slang de eerste slangensoort die op de wildwissel is aangetoond.
Daarnaast is het ook de eerste keer dat er een gladde slang op een Nederlands ecoduct opdook. Deze zomer werden de eerste waarnemingen van hazelwormen op wildwissel Terlet gemeld. Dit was de derde reptielsoort die op het ecoduct werd waargenomen. Alleen waarnemingen van de drie in de omgeving voorkomende soorten slangen ontbraken nog. De gladde slangen brachten daar dus verandering in.
Uniek
De waarneming van een gladde slang op een ecoduct is uniek: het is de eerste waarneming van deze soort op een ecoduct in Nederland. De recent aangelegde houtstobbenwal lijkt, volgens Natuurbericht.nl, zeer positief bij te dragen aan het gebruik van het ecoduct door reptielen.
Bron: Natuurbericht.nl
Foto (cc) Frank Vassen

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.