Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste resultaat Forest Rescue Station Finland!

  •  
07-04-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Vandaag beginnen de gesprekken tussen de oorspronkelijke bewoners van de oerbossen in noordelijk Finland, de Sámi, en het houtkapbedrijf van de Finse overheid (Metsähallitus) om de kap van de laatste oerbossen te voorkomen. De internationale campagne van de Greenpeace en de Sámi werpt zo haar eerste vruchten af. Nu moet de Finse overheid ook de laatste stap zetten: het besluit om definitief alle Finse oerbossen te beschermen.
Eerder al besloten houtkapbedrijven Stora Enso en Metsähallitus de kap stop te zetten in Nellim. Dat is één van de gebieden die waardevol zijn voor de Sámi rendierherders om hun rendieren te laten grazen. Tijdens de gesprekken blijven actievoerders van Greenpeace met de Sámi stukken oerbos afbakenen om de houtkappers te laten zien welke oerbossen beschermd moeten worden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.