Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eerste praktijktest plasticvanger

30 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
plastic_schildpad.jpg
De jonge uitvinder Boyan Slat heeft een stukje Noordzee toegewezen gekregen om zijn zuiveringsinstallatie voor het opvangen van plastic te testen. Het gaat om de eerste praktijktest die bedoeld is om te kijken of het opruimingssysteem heel blijft onder zware weersomstandigheden, laat de 21-jarige Slat woensdag weten.
Testen
De installatie komt zo’n 23 kilometer voor de kust van Scheveningen te liggen. Naar verwachting gebeurt dit aan het begin van het tweede kwartaal. “De test in de Noordzee is bedoeld om te kijken of de installatie heel blijft en hoe we het kunnen installeren. Het is een stap naar de schoonmaak van de Grote Oceaan in 2020”, vertelt de ondernemer.
Slat richtte in 2013 de stichting ‘The Ocean Cleanup’ op om het tegengaan van de plasticvervuiling in de oceanen in een stroomversnelling te brengen.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar