Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eerste otterholt in Flevoland

  •  
13-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
otterholt.jpg
Landschapsbeheer Flevoland wil de Noordoostpolder aantrekkelijk en veiliger maken voor de otter. Daarom hebben vrijwilligers en medewerkers van Landschapsbeheer deze week in de buurt van Schokland de allereerste 'otterholt' gebouwd: een schuilplaats voor de otter.
Sporen vinden en herkennen
Tijdens een werkbezoek aan Engeland hebben vrijwilligers en medewerkers van Landschapsbeheer geleerd waar de grootste kans is om ottersporen te vinden en hoe je ze kunt herkennen. Om te voorkomen dat net als vorig jaar in de Noordoostpolder otters in het verkeer omkomen, wil Landschapsbeheer in overleg met de betrokken instanties met enkele aanpassingen de trekroutes voor de otter aantrekkelijker en veiliger maken. Voldoende beschutting en hoge begroeiing langs de tochten is daarbij ook van belang. Het bouwen van kunstmatige otterschuilplaatsen langs de vaarten en in potentiële leefgebieden past daarom prima binnen dit project.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.