Vroege Vogels

Eerste otterholt in Flevoland

  •  
13-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
otterholt.jpg
Landschapsbeheer Flevoland wil de Noordoostpolder aantrekkelijk en veiliger maken voor de otter. Daarom hebben vrijwilligers en medewerkers van Landschapsbeheer deze week in de buurt van Schokland de allereerste 'otterholt' gebouwd: een schuilplaats voor de otter.
Sporen vinden en herkennen
Tijdens een werkbezoek aan Engeland hebben vrijwilligers en medewerkers van Landschapsbeheer geleerd waar de grootste kans is om ottersporen te vinden en hoe je ze kunt herkennen. Om te voorkomen dat net als vorig jaar in de Noordoostpolder otters in het verkeer omkomen, wil Landschapsbeheer in overleg met de betrokken instanties met enkele aanpassingen de trekroutes voor de otter aantrekkelijker en veiliger maken. Voldoende beschutting en hoge begroeiing langs de tochten is daarbij ook van belang. Het bouwen van kunstmatige otterschuilplaatsen langs de vaarten en in potentiële leefgebieden past daarom prima binnen dit project.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.