Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste officiële vorst in het najaar gemeten

  •  
22-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
vorst_jokenijenhuis.jpg

© Fotograaf: jokenijenhuis

De eerste officiële vorstdag van deze herfst is een feit. In De Bilt daalde de temperatuur maandag om 07.40 uur tot -0,2 graden, meldt Weer.nl.

Om van officiële vorst te spreken moet de temperatuur in De Bilt dalen tot onder het vriespunt. De eerste officiële vorst van het najaar komt een stuk later dan normaal. Gemiddeld komt de temperatuur in De Bilt voor het eerst op 3 november onder nul. Vorig jaar werd de eerste officiële vorst in de herfst nog later gemeten, toen gebeurde dat pas op 29 november.

De laatste keer dat het in De Bilt vroor was dit jaar op 23 april. Toen daalde de temperatuur naar -1,7 graden. De eerste lokale vorst werd dit jaar wel een stuk eerder gemeten, op 16 oktober. Toen daalde de temperatuur in Twente en Ell al onder het vriespunt, met respectievelijk -0,5 en -0,6 graden.

Bron: ANP

Meer over:

vorst, eerste
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.