Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste Natuurmonumenten-zeearend een feit

  •  
08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeeareden_reneakkies.jpg

© Fotograaf: ReneAkkies

Op het Vogeleiland in het Zwarte Meer is het jong van een zeearend uit het ei gekropen, wat een primeur is voor Natuurmonumenten. Nooit eerder broedde een zeearend in een van haar gebieden.
Veertien meter hoogte
Een enthousiaste boswachter Ruben Kluit: ”Het enorme nest van de zeearend bevindt zich op veertien meter hoogte in een populier. In 2009 bouwden de zeearenden in dezelfde boom een nest. Dat ging verloren in een voorjaarsstorm. Het is geweldig dat het nu wel gelukt is. Wat een mooi moment toen het jong voor het eerst zichtbaar was.”

De eerste foto

Het broedsucces is vastgelegd door een vrijwilliger. Hij wist de pasgeboren zeearend met zijn camera te fotograferen . Sinds de zomer van 2009 verblijven deze zeldzame vogels in het Zwarte Meer. Hier vinden ze het hele jaar door volop voedsel als vis, watervogels en zoogdieren. Het beschermde Vogeleiland is een ruig en rustig natuurgebied en is alleen te bezoeken als deelnemer aan een excursie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.