Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste huiler van 2016 gevonden op Moederdag

  •  
09-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_50.jpg
De eerste huiler van het jaar 2016 is zondag gevonden op Ameland. Het moederloze zeehondje werd op Moederdag aangetroffen door badgasten op het strand van het Waddeneiland, zo laat de zeehondencrèche in het Groningse Pieterburen weten. Het is erg vroeg in het jaar, als de eerste huiler al in de eerste meidagen wordt gevonden, aldus een zegsman van het zeehondencentrum. Normaal is dat pas in juni het geval.
Te vroeg geboren
Het jong dat nu is gevonden is een te vroeg geboren gewone zeehond. Premature pups zijn vaak erg zwak. Hij lag te midden van allerlei recreatieve activiteiten zoals kitesurfen. Het zeehondje is twee uur geobserveerd, maar de moeder kwam niet terug. Daarop is besloten hem naar Zeehondencentrum Pieterburen te brengen. Normaal gesproken zijn de eerste zeehondengeboortes pas half mei. De zondag gevonden huiler is dan ook een prematuurtje. Zijn conditie is ,,relatief goed''.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.