Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Eerste grote windmolenpark voor kust VS

  •  
29-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolenpark_energie.jpg
Het eerste grote windmolenpark voor de Amerikaanse kust heeft woensdag het groene licht gekregen. De Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar zei woensdag in Boston dat hij met het project Cape Wind heeft ingestemd. Hij zei er vertrouwen in te hebben dat dit project wordt uitgevoerd ondanks oppositie.
De windturbines komen voor de kust van de staat Massachusettes in de zeestraat van Nantucket, ongeveer 330 kilometer ten noordoosten van New York. De turbines staan voor de onder toeristen geliefde kusten van Massachusetts, inclusief die van noordoostelijk Martha's Vineyard, een eiland dat beroemd is als toevluchtsoord voor onder anderen prominente politici. De familie Kennedy heeft daar een landgoed en behoort tot de vele tegenstanders van het plan.
Het duurzame energieproject kost omgerekend zeker 750 miljoen euro en moet aan 400.000 huishoudens stroom gaan leveren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.