Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eerste Energiecommissaris

24 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Ruud_Koornstra_1eKamer.jpg
'Nederland moet versneld omschakelen naar 100% duurzame energie. Fossielvrij in 2030'. Dat is de boodschap van duurzaam ondernemer Ruud Koornstra aan de politiek.
Sinds kort is Ruud Koornstra de eerste Nationale Energiecommissaris. Koornstra roept het ‘kabinet in wording’ op tot ‘structureel klimaatbeleid’. En om dat te ondersteunen is een petitie gelanceerd. Met het ambitieuze doel om minstens 500.000 handtekeningen te verzamelen, nog voor de officiele kabinetsformatie.

Coalitie onderhandelingen

Ondertussen zijn in Den Haag de onderhandelingen begonnen tussen de VVD, het CDA, D’66 en opvallend, GroenLinks. Voor het eerst lijkt het een serieuze optie dat die laatste partij gaat meeregeren. Ook in Den Haag, en dicht bij het vuur, is Ruud Koornstra, die een rondje maakt langs alle partijen om zijn boodschap kracht bij te zetten.
Koornstra is voorgedragen om de Nationale Energiecommissaris te worden tijdens de Nationale Klimaattop in oktober vorig jaar. Koornstra: "De nood is hoog, de Deltacommissie, die in een paar weken tijd na de dijkdoorbraak in ’53 in actie kwam, zorgde ervoor dat Nederland gewapend werd tegen nieuwe overstromingen en wereldwijd wordt ingezet voor watermanagement. We kunnen 100% over op duurzame energie. Wat Den Haag aan verbeeldingskracht mist, brengen wij in. Met beide benen op de grond kom je niet vooruit. We zijn in de 20e eeuw in krap 13 jaar 100% overgestapt van paard en wagen naar automobielen en in nog geen 10 jaar van kolen over op gas. In acht jaar van vliegen om de aarde naar de eerste man op de maan. In 2009 beweerde de gevestigde orde nog dat elektrisch rijden nóóit zou lukken - nu vechten provincies om Tesla. Ik bedoel maar."

Meer over:

ruud koornstra

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

wvanrappard
wvanrappard27 mrt 2017 - 9:15

het verhaal is mooi maar als ik zie ,dat grote bomen [hier] voor ongeveer 50% schaduw werpt op de zonnepannelen vraag ik mij toch af  waarvoor ik ze aan geschaft heb.