NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eerste bever bij het Zwarte Water

5 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Bever_theoterwiel.jpg

© Fotograaf: TheoTerwiel

Vrijwilligers van Staatsbosbeheer ontdekten zaterdag dat er wilgen langs het Zwarte Water in Overijssel waren aangeknaagd. Het bleken beversporen te zijn. De eerste langs het Zwarte Water.
Eerste waarneming
Het is de eerste waarneming van een bever langs het Zwarte Water. Aan de knaagsporen aan sommige wilgen was te zien dat het dier hier al enige maanden huist. Langs het Zwarte Water groeien genoeg wilgen voor meerdere beverfamilies. De dichtstbijzijnde bekende beverburchten bevinden zich op zo'n tien kilometer afstand langs de IJssel tussen Zwolle en de IJsselmonding. 
Staatsbosbeheer is blij met de terugkeer van de bever, het dier zorgt voor extra dynamiek in de uiterwaarden en samen met de hier ook voorkomende otters zijn het de ambassadeurs van een gezonde natuurlijke rivier.
Lees meer op  NatureToday.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.