Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Eerst fundamentele discussie veehouderij'

  •  
26-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veetransport_varkens_biggen.jpg
De gezamenlijke milieu- en bewonersgroepen in de Brabantse en Limburgse Peel vinden dat er een fundamentele discussie moet komen over de intensieve veehouderij met alle inwoners van De Peel. Deze discussie dient er te komen, voordat er stappen worden gezet richting zogenaamde 'duurzame of zorgvuldige veehouderij'. De 'Dialoog megastallen' van staatssecretaris Bleker is daarvoor volstrekt ontoereikend. De Peelgroepen hebben dat geschreven in een brief aan de provinciebesturen van Brabant en Limburg en de gemeenteraden in De Peel.
De brief is geschreven in reactie op het rapport 'Al het vlees duurzaam in 2020' van de Commissie Van Doorn. De gezamenlijke milieu- en bewonersgroepen schrijven het eens te zijn met de noodzaak om de problemen van de intensieve veehouderij eindelijk aan te pakken. Over de wijze waarop en welke maatregelen daarvoor nodig zijn helaas (nog) niet. De Commissie Van Doorn laat bijvoorbeeld de mogelijkheid voor verdere schaalvergroting en uitbreiding van de veestapel nadrukkelijk open. Volgens de Peelgroepen is dat niet verenigbaar met het streven om duurzaam te gaan werken.
Bron: Mens, Dier & Peel, Milieuvereniging Land van Cuijk, Stop de stank, Deurne, Werkgroep Behoud de Peel,Behoud de Parel, Leefbaar Buitengebied Nederweert

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.