Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Eerlijke' ganzenlever is van kreupele eend

  •  
07-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
eenden.jpg
Hotels en restaurants in Nederland die 'diervriendelijke foie gras' serveren, zetten hun gasten doorgaans de lever van ,,gedwangvoederde, kreupele of verwaarloosde eenden'' voor. Dat meldde Wakker Dier maandag. Samen met het televisieprogramma Tros Radar deed de dierenwelzijnsorganisatie heimelijk onderzoek op een boerderij in Spanje waar de eenden worden gehouden.
In de uitzending van maandagavond toont Radar beelden van deze 'undercoveroperatie'. Volgens een woordvoerster van Wakker Dier leven de dieren zonder beschutting op een dorre vlakte in de Spaanse zon. ,,De laatste drie weken van hun leven zitten de eenden in een kooi en worden ze gedwangvoederd met een pap van mais en eendenvet.''
Wakker Dier voert al jaren, met succes, actie tegen foie gras. Veel winkel- en horecabedrijven hebben de ganzenlever uit het assortiment gehaald.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor