Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Eendenkuikens gezien?

  •  
12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Wilde Eend 7953 VV © Kleyheeg

© Erik Kleyheeg

De wilde eend is de gewoonste eend van ons land. Toch gaat deze vogel hard in aantal achteruit. Onderzoeker Erik Kleyheeg van het Nederlands Instituut voor Ecologie wil weten waarom.

Kuikens?

Een van de ideeën is dat het misschien aan de kuikenfase ligt. Krijgen de wilde eenden wel genoeg kuikens groot om de populatie in stand te houden?

Hoeveel en hoe oud

Wie deze dagen een wilde eend invoert op de site waarneming.nl krijgt automatisch de vraag of er kuikens bij waren en zo ja hoeveel en van welke geschatte leeftijd.
Wie niet op waarneming.nl zit kan ook naar de pagina van onderzoeker Kleyheeg gaan. Daar vind je een invulformulier met ook enkele tekeningen die kunnen helpen bij het schatten van de leeftijd van de kuikens.

Meer over:

eendenkuiken,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

PeterCMeijer
PeterCMeijer3 dec. 2017 - 9:27

Erik Het is al weer heel wat jaren geleden dat wij elkaar ontmoetten, Goed dat je nog altijd met vogels bezig bent en in het bijzonder met de Wilde Eend, Peter C. MeijerMiddenmeer (voorheen Woerden)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.