Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een zee van glas

  •  
08-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
Costantini.jpg
De 19e eeuwse zooloog Ernst Haeckel is vooral bekend vanwege zijn prachtige tekeningen van zeeorganismen. Negen kunstenaars en ontwerpers lieten zich door deze tekeningen inspireren en maakten objecten van glas. Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam maakte er een expositie van.
In het Nationaal Glasmuseum van Leerdam is een spectaculaire tentoonstelling te zien rond het werk van de zoöloog Ernst Haeckel en de (glas)kunst die in de afgelopen eeuw door hem is geïnspireerd. Een Zee van Glas toont bezoekers de meest uiteenlopende facetten van Haeckels wereld. Niet alleen zijn illustraties en het daarop geïnspireerde glaswerk van onder andere A.D. Copier, H.P. Berlage en Willem Bogtman geexposeerd. Maar ook hedendaagse kunstenaars en vormgevers als Jan Taminiau, Bernard Heesen, Eibert Draisma, Paula Arntzen, Marc Barreda, Irene Bussemaker, Christie van der Haak, Gabrielle van de Laak en Laura Laine zijn geïnspireerd door de vormen van Haeckel. Deze werken zijn gemaakt in de Glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. Wetenschap, geschiedenis en hedendaagse kunst en vormgeving worden zo met elkaar verbonden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.