Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een warme trui tijdens zachte Warme Truiendag

  •  
07-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groenetruimf0_01.jpg
Hoewel het weer met ongeveer 10 graden zeer zacht is voor de tijd van het jaar, trekken veel mensen vandaag een lekkere warme trui aan. Ook zetten ze hun kachel een graadje lager op de landelijke Warme Truiendag om energie te besparen.
Aan de 'bewustwordingsdag' doen bijna 200.000 deelnemers mee, waaronder gemeentes, scholen en bedrijven. Zo krijgen studenten van de Hogeschool Leiden een gratis kop snert en gaat de thermostaat 3 graden omlaag. Ook in Tilburg wordt de Warme Truiendag gevierd. Bezoekers van het Textielmuseum mogen voor de helft van de prijs naar binnen.
Initiatiefnemer Klimaatverbond Nederland riep de actie 8 jaar geleden in het leven om het Kyoto-klimaatakkoord te vieren. In 1997 spraken 187 landen af minder broeikasgassen uit te stoten. Door de kachel slechts een graad lager te zetten, wordt al 7 procent CO2-uitstoot bespaard.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.