Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Een vijfde vrachtwagens in de fout bij milieuzone

  •  
12-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vrachtwagen.jpg
Een op de vijf vrachtwagens die donderdagochtend de milieuzones in Breda, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg binnenreed voldeed niet aan de gestelde criteria voor de toegang tot de milieuzone. Dat is het resultaat van een grote controleactie die de vier Brabantse steden donderdag in de milieuzone van hun stad hielden.
In Tilburg gingen zeventien van de 57 gecontroleerde vrachtwagens in de fout. In Breda waren dat er zestien van de zeventig vrachtwagens. De controle van tachtig vrachtwagens in Den Bosch leverde veertien overtredingen op. In Eindhoven werden de minste overtredingen geconstateerd. Slechts zeven van de 74 vrachtwagens voldeden niet aan de criteria.
De Brabantse steden voerden in 2007 een milieuzone in. Binnen die zone mogen alleen vrachtwagens komen die voldoen aan de Europese normen voor fijnstof en stikstofdioxide of een roetfilter hebben. De milieuzones moeten de luchtkwaliteit in het gebied verbeteren.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.